Υπηρεσίες Φοιτητή

Ο Εκπαιδευτικός μας Οργανισμός δίνει ιδιαίτερη προσοχή σε κάθε έναν εκπαιδευόμενο ξεχωριστά και επειδή βλέπουμε τον καθένα από εσάς σαν ένα αναπόσπαστο, πολύτιμο κομμάτι του συνόλου της Ανθρώπινης Κοινότητας, προσφέρουμε, σε πλήρη συμφωνία με τις αξίες που υπηρετούμε τις παρακάτω Υπηρεσίες Σπουδαστή:

Aκαδημαϊκές Υπηρεσίες

Η Ακαδημαϊκή μας Κοινότητα είναι ο χώρος που πάτε όταν έχετε να ρωτήσετε κάτι, όταν ψάχνετε να βρείτε μέλη για την ομάδα εργασίας σας, όταν θέλετε να δείτε τι δυνατότητες ή πιθανότητες συνεργασίας υπάρχουν για την εργασία σας, όταν χρειάζεστε καθοδήγηση σαν Νέος Ερευνητής (Early Stage Researcher (ESR).

Έχετε τις παρακάτω επιλογές αμέσως μετά την εγγραφή σας:

Ψηφιακές Βιβλιοθήκες

Εντοπίσαμε τις ψηφιακές βιβλιοθήκες που προσφέρουν ελεύθερη πρόσβαση και όπου μπορείτε να βρείτε ενδιαφέρον πληροφοριακό υλικό σε ένα ευρύ επιστημονικό φάσμα. Μπορείτε να διαβάζετε βιβλία, να βρίσκετε άρθρα και επιστημονικές εργασίες, να εμπλουτίζετε τις γνώσεις σας σε μεγάλο αριθμό θεμάτων και να έχετε πρόσβαση σε συσσωρευμένη ανά τους αιώνες σοφία που εθελοντές ανά τον κόσμο συγκέντρωσαν ψηφιακά προς όφελος του κόσμου.

Γραφείο Νέου Ερευνητή

Στηρίζουμε τους Νέους Ερευνητές μας μέσω του Γραφείου Νέων Ερευνητών. Η ομάδα μας τους προσφέρει υποστήριξη όσον αφορά τα παρακάτω θέματα (ενδεικτικά):

  1. Πού υπάρχουν ερευνητικές δυνατότητες και ποια Ερευνητικά Προγράμματα ανοίγουν για να ενταχθείτε.
  2. Πώς να κινηθείτε και να βρείτε τους κατάλληλους πόρους για την έρευνά σας
  3. Πώς να γράψετε μια επιστημονική εργασία ή αναφορά καλύτερα.
  4. Πώς να κάνετε μια παρουσίαση σε συνέδριο ή άλλη επιστημονική διοργάνωση.
  5. Πώς να δικτυώνεστε και να δημιουργείτε ομάδες εργασίας με άλλους συναδέλφους σας που έχουν τα ίδια ή παρόμοια επιστημονικά ή ερευνητικά ενδιαφέροντα.
  6. Πώς να ψάχνετε και να βρίσκετε ευκαιρίες επιδότησης διεθνώς

Τα Αριστεία της COSMOANELIXIS

Αναγνωρίζουμε την προσπάθεια των φοιτητών μας που αφοσιώνονται στην μελέτη τους και κάνουν το καλύτερο που μπορούν. Γι’ αυτό και προσφέρουμε αριστεία σε όλους τους φοιτητές μας που συγκεντρώνουν βαθμολογία πάνω από 85% και λειτουργούν σύμφωνα με τους στόχους, τις αξίες και το όραμα της COSMOANELIXIS.

Τα αριστεία της COSMOANELIXIS έχουν τη μορφή ανταλλακτικών ψηφιακών νομισμάτων για αγορά αγαθών ή/και υπηρεσιών που προσφέρονται στην εκπαιδευτική μας πλατφόρμα, πχ. Πληρωμή διδάκτρων ενός νέους εκπαιδευτικού προγράμματος για τον ίδιο τον σπουδαστή ή για κάποιο άλλο μέλος της κοινότητας είτε είναι ήδη μαθητής σε κάποιο πρόγραμμα της cosmoanelixis είτε για κάποιον εντελώς καινούργιο σπουδαστή.

Για τον υπολογισμό των αριστείων πολλαπλασιάζεται το ποσοστό της βαθμολογίας του επί 2 και δίνει το σύνολο των cosmo-νομισμάτων προς ανταλλαγή. Πχ ο σπουδαστής έχει πάρει γενική βαθμολογία στα μαθήματα του ακαδημαϊκού έτους ή στο πρόγραμμα Δια βίου Μάθησης που ολοκλήρωσε 85% . Το 85% πολλαπλασιαζόμενο επί 2 δίνει 170 που είναι ίσο με 170 ευρώ ψηφιακά ανταλλασσόμενα αριστεία.

Βραβεία Διάκρισης

Ο επαγγελματισμός, η προσωπική ελεύθερη δέσμευση για βέλτιστες πρακτικές, και οι ψηλές προδιαγραφές ήθους και προάσπισης της ανθρώπινης εξέλιξης είναι η καρδιά αυτών των βραβείων. Οι σπουδαστές ανταμείβονται με ψηφιακά διακριτικά αναγνώρισης και εκτίμησης των αποδόσεών τους και της υψηλής τους επάρκειας.

Προγράμματα e-Mέντορα

Υπάρχει υπηρεσία Μέντορα μέσα από το διαδίκτυο σε καθημερινή βάση, 5 ημέρες την εβδομάδα για όλους τους σπουδαστές μας. Οι Μέντορές μας καθοδηγούν τους σπουδαστές μας κρατώντας τους από το χέρι και σοφά είναι μαζί τους καθώς εκείνοι βρίσκουν το δρόμο τους προς τη γνώση, καθώς κάνουν το κοινωνικό έργο σαν μέρος του ακαδημαϊκού τους προγράμματος, καθώς κάνουν τη πρακτική τους άσκηση ή βρίσκονται σε εποπτεία στον τομέα της εργασίας τους. Όλα τα αιτήματα για στήριξη και ενδυνάμωση απαντιούνται μέσα σε 24 ώρες.

Οι Μέντορές μας, επίσης, προσφέρουν ενδυνάμωση σε στιγμές σύγχυσης, ή υποστηρίζουν και αποσαφηνίζουν τα δεδομένα εν όψει μιας απόφασης που πρέπει να παρθεί.

E-Συμβουλευτική και Επαγγελματικός Προσανατολισμός Διαδικτυακά

Κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε για να βοηθήσουμε τους αποφοίτους μας να βρουν το καλύτερο περιβάλλον όπου οι νέες τους δεξιότητες και οι νέες γνώσεις θα εκτιμηθούν και θα αξιοποιηθούν προς όφελος όλων των ενδιαφερόμενων μερών. Διαφημίζουμε κενές θέσεις στον ιδιωτικό τομέα, βοηθάμε στα αρχικά στάδια της επιχειρηματικής τους προσπάθειας και δικτύωσης σε παγκόσμιο επίπεδο, έτσι ώστε να μπορούν να επεκταθούν καθώς αναπτύσσονται.

Allumni Club

Παραμένουμε κοντά στους σπουδαστές μας που έχουν επιτυχώς ολοκληρώσει τις σπουδές τους και προσφέρουν την ειδικότητά τους στους ανθρώπους της κοινότητας.

Η Ένωση Αποφοίτων μας παρουσιάζει τους ίδιους και τις υπηρεσίες τους στον παγκόσμιο χάρτη και διευκολύνει τη δικτύωση ανθρώπων που προσφέρουν υπηρεσίες με εκείνους που επωφελούνται από αυτές τις υπηρεσίες όπου κι αν βρίσκονται. Ετήσιες εκδηλώσεις κρατούν τους δεσμούς ισχυρούς και ζωντανούς. Η ψηφιακή Κοινότητα Αποφοίτων μας είναι μια ζωντανή κοινωνία.

Λέσχη Καλωσόρισες

Πιστεύουμε ακράδαντα ότι η έγκαιρη δημιουργία δεσμών σε ένα πνεύμα καλωσορίσματος θέτει το πλαίσιο για υγεία, αφθονία και σοφία σε κάθε κοινότητα. Είναι προτεραιότητά μας να υποδεχόμαστε τους νέους σπουδαστές μας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, να τους προσανατολίζουμε και να τους καθοδηγούμε καθώς ανακαλύπτουν τους δικούς τους δρόμους στον εκπαιδευτικό μας οργανισμό, να τους βοηθάμε έτσι ώστε εύκολα να εξοικειωθούν με τις αξίες μας, τους στόχους και την αποστολή μας και να κάνουμε το καλύτερο ώστε να τους γνωρίσουμε ποιοι είναι και πως μπορούν με τον καλύτερο τρόπο να εκπληρώσουν πλήρως όλο το δυναμικό τους.

Διαδικτυακή Επικοινωνία Microsoft (MS)

Προσφέρουμε σε κάθε σπουδαστή, δωρεάν, λογαριασμό e-mail της μορφής (όνομαχρήστη@cosmoanelixis.gr), που μπορούν να το διατηρήσουν και να το χρησιμοποιούν και μετά την ολοκλήρωση του επιλεγμένου εκπαιδευτικού τους προγράμματος . Επιπλέον, ο κάθε σπουδαστής μπορεί να κάνει χρήση κοινών ημερολογίων εργασίας (shared calendars), έχει στην διάθεσή του 50GB χώρο αποθήκευσης και τη δυνατότητα να χρησιμοποιεί το δικό τους domain name.

Τηλεδιάσκεψη μέσω MS Lynch

Όλοι οι σπουδαστές μας μπορούν να απολαμβάνουν τη δυνατότητα τηλε-διάσκεψης έχοντας Web video Υψηλής Ποιότητας (HD), κοινή οθόνη (screen sharing) και δυνατότητα άμεσης ανταλλαγής μηνυμάτων (instant messaging).

Απλή Κοινή Χρήση Αρχείων στο Onedrive της Microsoft.

To OneDrive δίνει στους σπουδαστές μας 1 TB χώρο προσωπικής αποθήκευσης με πρόσβαση από οποιοδήποτε συγχρονισμένο υπολογιστή. Έτσι, μπορείτε εύκολα να μοιραστείτε αρχεία, εσωτερικά και εξωτερικά, και να βλέπετε τα άτομα που τα επεξεργάζονται.

Το πρόγραμμα της Microsoft Office Διαδικτυακά

Όλοι οι σπουδαστές μας έχουν τη δυνατότητα να δημιουργήσουν και να επεξεργαστούν αρχεία στο Word, στο Excel, στο PowerPoint, και στο OneNote χρησιμοποιώντας απλά έναν browser στο διαδίκτυο.

Office 365 ProPlus για τους Σπουδαστές μας

Η κορυφαία έκδοση του Office για σπουδαστές στη τριτοβάθμια εκπαίδευση – συμπεριλαμβάνει το Word, το Excel, το PowerPoint, το Outlook, το OneNote, την Access και το Lync – σε τεχνολογία cloud σας επιτρέπει τη μεταφορά δεδομένων μεταξύ των συσκευών που χρησιμοποιείτε στα πλαίσια της Microsoft.