Οι Συνεργάτες μας

H cosmoanelixis συνεργάζεται με άλλους Οργανισμούς, Ακαδημαϊκά Ιδρύματα, Πανεπιστήμια και Ερευνητικά Κέντρα και Ομάδες καθώς και Μη Κυβερνητικούς Οργανισμούς που έχουν την ίδια φιλοσοφία και μοιράζονται κοινούς στόχους. Μαζί, κερδίζουμε περισσότερα! Είμαστε ευγνώμονες για όλες αυτές τις συνεργασίες! Παρακάτω, θα βρείτε μερικούς από τους εταίρους μας και τα αντίστοιχα κοινά μας προγράμματα. 

    

   

Το πρόγραμμα Baby Buddy Forward είναι μια δωρεάν εκπαιδευτική πλατφόρμα που έχει σχεδιαστεί μαζί με τους Γονείς και τους Επαγγελματίες Υγείας και στόχο έχει να συνοδεύσει τον ενδιαφερόμενο στο ταξίδι προς την Γονεϊκότητα. Είναι μια καθημερινή συνοδεία (buddy = σύντροφος, φίλος) για τους μελλοντικούς γονείς και νέους γονείς, ένα στήριγμα και συμπλήρωμα του εκπαιδευτικού ρόλου του επαγγελματία υγείας και ένα εργαλείο βελτίωσης της επικοινωνίας ανάμεσα στους γονείς και τους επαγγελματίες υγείας. 

2. Συμμετέχουμε ενεργά στην έρευνα και είμαστε μέλη της Cost Action . Ολοκληρώσαμε ήδη με επιτυχία δύο προγράμματα και έχουμε καταθέσει μαζί με άλλους νέα πρόταση για την ερχόμενη περίοδο. Παρακάτω βλέπετε πληροφορίες για την δράση που ολοκληρώθηκε:

   

Η δράση COST ACTION IS1405 "Building Intrapartum Research Through Health (B.I.R.T.H.)" στην οποία συμμετέχουμε είναι μια διεπιστημονική προσέγγιση με στόχο να κατανοήσει τον φυσιολογικό τοκετό και την γέννηση του ανθρώπου. Η ερευνητική ομάδα αποτελείται από πάνω από 100 επιστήμονες, καλλιτέχνες, επαγγελματίες, ακτιβιστές, εκπροσώπους πολιτικών φορέων και χρήστες από περισσότερες από 30 χώρες στην Ευρώπη και πέρα από τα σύνορα της Ευρώπης. Αποτελείται από 6 κύριες ομάδες εργασίας:

1. Βιο-ιατρική (Επιγενετική)
2. Βιομηχανική (η κίνηση της μητέρας και του κυήματος)
3. Κοινωνικο-πολιτισμικές προοπτικές (κοινωνικές προσδοκίες και εμπειρίες, συμπεριλαμβανομένων των περιθωριοποιημένων πληθυσμών και των μεταναστών)
4. Οργανωτικές προοπτικές (η επίδραση των οργανωμένων πλαισίων στις παρεμβάσεις κατά τον τοκετό)
5. Νευρο-ψυχο-κοινωνικές προοπτικές (πώς οι διαπροσωπικές δράσεις και συμπεριφορές επηρεάζουν διαδικασίες της φυσιολογίας μας)
6. Διάδοση της τεκμηριωμένης γνώσης 

Το συνέδριο Από την Γέννα στην Υγεία στην Λισσαβώνα παρουσιάζει τα ευρήματα τεσσάρων χρόνων εργασίας μας. Συνεργάτες μας σ' αυτό το πρόγραμμα είναι:

3. Συμμετέχουμε στο Ερευνητικό Πρόγραμμα "Babies Born Better". 

To πρόγραμμα "Babies Born Better" είναι ένα συλλογικό πρόγραμμα που εξετάζει τις απόψεις και τις εμπειρίες των γυναικών που έχει γεννήσει το παιδί τους τα τελευταία πέντε χρόνια. Στόχος του προγράμματος είναι να γίνει κύρια πηγή βελτίωσης της φροντίδας της μητέρας και του παιδιού σε όλο τον κόσμο. Εντοπίζοντας τι δουλεύει για ποιον και σε ποιες περιστάσεις, τα δεδομένα που συλλέγονται επιτρέπουν την κατανόηση των καλύτερων πρακτικών κατά την διάρκεια της γέννας. Η cosmoanelixis είναι η δική σας επαφή αν θέλετε να κάνετε χρήση των στοιχείων που έχουν συλλεγεί.  Για να συμμετέχετε  στην έρευνα, πατήστε εδώ.

4. Ενδιαφερόμαστε η μητέρα και το παιδί να έχουν μια φροντίδα υγείας γεμάτη σεβασμό. Γι' αυτό και συμμετέχουμε στο πρόγραμμα "Τι Θέλουν οι Γυναίκες" 

Το πρόγραμμα "Τι Θέλουν οι Γυναίκες" έχει στόχο να συγκεντρώσει απ' ευθείας από ένα εκατομμύρια γυναίκες και κορίτσια σε όλο τον κόσμο την γνώμη τους σχετικά με το πώς οι ίδιες ορίζουν την ποιοτική μαιευτική φροντίδα υγείας. Για να συμμετέχετε στην έρευνα στα Ελληνική, πατήστε εδώ

5. Συνεισφέρουμε στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτουγια την Περιγεννητική ΥγείαEuropean Institute of Perinatal Mental Health  που δημιουργήθηκε με σκοπό την βελτίωση φροντίδας για εκείνες τις οικογένειες που αντιμετωπίζουν προβλήματα στην διάρκεια της προ/περιγεννητικής φάσης. Ως εκπαιδευτές προσφέρουμε ένα σύντομο πρόγραμμα Προγεννητικής Ψυχολογίας.  

Είμαστε ανοιχτοί και καλωσορίζουμε κάθε πρωτοβουλία που προσθέτει αξία στην ζωή και πρόθυμοι να συνεργαστούμε με οργανισμούς και ομάδες που προωθούν παρόμοιους σκοπούς. Επικοινωνήστε μαζί μας στο info@cosmoanelixis.gr . Ευχαριστούμε πολύ.