Μετά-το-Πτυχίο Σπουδές στην Προγεννητική Ψυχολογία (PPC)

Αναλυτικό πρόγραμμα     Οδηγός Σπουδών    Δίδακτρα       Αίτηση     Υποτροφίες     Υπηρεσίες Φοιτητή    Γραφείο Υποστήριξης


Το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα που Αλλάζει τον Κόσμο!

Το Μεταπτυχιακό μας Πρόγραμμα PPC (Προγεννητική Ψυχολογία) είναι σχεδιασμένο για όλους τους ήδη πτυχιούχους ή ήδη επαγγελματίες στον χώρο της ψυχοσωματικής στήριξης του ανθρώπου. Ιδιαίτερα απευθύνεται στους:

Ψυχολόγους, Ψυχιάτρους,
Συμβούλους, Θεραπευτές,
Ιατρούς, ιδιαίτερα Μαιευτήρες, Παιδιάτρους, Γενικής Ιατρικής,
Παιδαγωγούς/ Εκπαιδευτικούς Όλων των Βαθμίδων
Κοινωνικούς Λειτουργούς
Ανθρωπολόγους, Κοινωνιολόγους καθώς και
Πτυχιούχους από τον χώρο της Διοίκησης Επιχειρήσεων

αλλά και κάθε επιστήμονα ή επαγγελματία που επιθυμεί να μελετήσει τις Προγεννητικές Επιστήμες & Επιστήμες Ζωής και να συνειδητοποιήσει τις συνέπειες της πρωτογενούς εμπειρίας μας σε ολόκληρη την εμπειρία της ζωής μας αλλά και να αντιληφθεί τα βάθη των δυνατοτήτων που έχει ο καθένας από εμάς προκειμένου να ζήσει μια δημιουργική, ευτυχισμένη ζωή.

Το πρόγραμμα επιδιώκει να:

 1. Ανταποκριθεί στην Διεθνή Ανάγκη για ένα υπεύθυνο ακαδημαϊκό Μεταπτυχιακό Εκπαιδευτικό πρόγραμμα στον τομέα της Προγεννητικής/ Περιγεννητικής Ψυχολογίας και Υγείας.
 2. Υποστηρίξει ουσιαστικά τους ήδη επαγγελματίες/ πτυχιούχους να γίνουν ακόμη πιο αποτελεσματικοί θεραπευτές, πρωτοπόροι παιδαγωγοί και εμπνευσμένοι πάροχοι υπηρεσιών υγείας, συνδημιουργοί ευημερίας, ευτυχίας και πολιτισμού για τον κόσμο.
 3. Να μεταδώσει υψηλά ιδανικά, ηθικές αξίες και έμπνευση, έτσι ώστε οι εκπαιδευόμενοι να μπορούν να εξυπηρετήσουν τη ζωή με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, και να γίνουν ηγετικές μορφές στον χώρο τους.
 4. Να προσφέρει, εμπνεύσει και διδάξει αποτελεσματικά αρχέγονα & πρωτοβάθμια προγράμματα Προαγωγής της Υγείας.
 5. Να παρέχει ένα επικαιροποιημένο, τεκμηριωμένο πρόγραμμα σπουδών που δίνει έμφαση στην ανάπτυξη των γνώσεων που σχετίζονται με τις επιστημονικές και βιωματικές πτυχές της προγεννητικής ψυχολογίας και υγείας.
 6. Να παρέχει ασφαλή επαγγελματική διεθνή αναγνώριση της επιτυχούς ολοκλήρωσης σπουδών για τους μεταπτυχιακούς εκπαιδευόμενους.
 7. Να εξυπηρετήσει όλους όσους ενδιαφέρονται να μετεκπαιδευτούν διεθνώς στις προγεννητικές επιστήμες και δεν υπάρχει κανένα αντίστοιχο εκπαιδευτικό πρόγραμμα στη χώρα τους, χρησιμοποιώντας ασφαλή, καινοτόμα εκπαιδευτικά εργαλεία και την online εκπαιδευτική πλατφόρμα μας.

       Υπάρχουν δύο Mεταπτυχιακά προγράμματα:

 1. Πιστοποιητικό Επαγγελματικής Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης (PPC) στην Προγεννητική Ψυχολογία
  (έναρξη 1 Οκτωβρίου 2015). Χρησιμεύει ως γέφυρα μετάβασης στο ΜSc  μέχρις ότου ολοκληρωθούν οι διαδικασίες επικύρωσης για το ΜSc στην Προγεννητική Ψυχολογία. Θα προβλεφθούν ειδικές ρυθμίσεις για τους απόφοιτους – κάτοχους αυτής της Επαγγελματικής Μεταπτυχιακής Πιστοποίησης . 
 2. ΜSc στην Προγεννητική Ψυχολογία (η ημερομηνία έναρξης του προγράμματος θα ανακοινωθεί αργότερα, μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας επικύρωσης). 

  Το κάθε πρόγραμμα φέρει 120 ECTS και διαρκεί 2 έτη σαν πλήρες πρόγραμμα παρακολούθησης.

Ευκαιρίες καριέρας

Οι μεταπτυχιακοί μας φοιτητές είναι απαραίτητοι στην αγορά εργασίας, καθώς μπορούν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στους τομείς της Υγείας, της Παιδείας & των Επιχειρήσεων.

Πιο συγκεκριμένα:

Τομέας υγείας

Οι μεταπτυχιακοί μας επαγγελματίες μπορούν να ξεκινήσουν τη δική τους εταιρεία παροχής υπηρεσιών υγείας στους τομείς της Προγεννητικής συμβουλευτικής / Αγωγής και Προγεννητικής Ψυχοθεραπείας (όταν πληρούν τις υπόλοιπες προϋποθέσεις της εθνικής νομοθεσίας).

Μπορούν να ενεργούν ως σύμβουλοι εγκυμοσύνης, και της οικογένειας
να εφαρμόζουν αρχέγονα προγράμματα προαγωγής της υγείας με νέους ενήλικες που σκέφτονται τη μητρότητα, έγκυα ζευγάρια, νεογνά, βρέφη, παιδιά, έφηβους και το μητρικό περιβάλλον εν γένει. 
Να είναι βοηθοί ερευνητών σε θέματα υγείας ή να εργάζονται ως στελέχη σε επιχειρηματικά προγράμματα στον τομέα της υγείας.

Είναι ιδανικοί πρωτεργάτες προς τη δημιουργία των θεμελίων της ανθρώπινης υγείας και ευεξίας με τεράστια οφέλη για την κοινωνία, την ειρήνη, τον πολιτισμό και την οικονομία της κάθε χώρας.

 


Εκπαιδευτικός τομέας

Οι μεταπτυχιακοί μας είναι απαραίτητοι στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση: Νηπιαγωγεία, παιδικούς σταθμούς και χώροι δημιουργικής απασχόλησης είναι οι χώροι όπου θα βρούμε τα μωρά μας και, στη συνέχεια, τα μικρά παιδιά μας. Δεδομένου ότι οι χώροι αυτοί υποκαθιστούν την οικογένεια, οι εκπαιδευτικοί και το προσωπικό που τους στελεχώνει γίνονται γονικές φιγούρες για αυτά τα παιδιά. Ένας εκπαιδευτικός ή μέλος του προσωπικού που μπορεί να κατανοήσει την προ / περιγεννητική δυναμική της εμπειρίας του κάθε παιδιού μπορεί να γίνει ένα θεραπευτικό περιβάλλον και να συμβάλει στην απελευθέρωση του τραύματος, έτσι ώστε το παιδί να μπορεί να εκπληρώσει ελεύθερα το δημιουργικό δυναμικό του.

Οι απόφοιτοί μας μπορεί να κάνει τη διαφορά, είτε ως συνεργάτες ή ως το προσωπικό που εργάζεται για το κράτος ή στον ιδιωτικό τομέα.


Επιχειρήσεις

Τα προ/ περιγεννητικά εντυπώματά μας καθορίζουν το πλαίσιο για όλες τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες στην προσωπική και επαγγελματική μας ζωή. Άλυτα προγεννητικά / περιγεννητικά θέματα απόρριψης, αμφιθυμίας ή βέλτιστα πρωτογενή ξεκινήματα επαναλαμβάνονται σε περιβάλλοντα εργασίας και δημιουργούν προκλήσεις για όλους τους εμπλεκόμενους. Οι απόφοιτοί μας ευδοκιμούν σε διευθυντικές θέσεις, ιδίως σε τμήματα Ανθρώπινου Δυναμικού ως διευθυντικά στελέχη, ως σύμβουλοι επιχειρήσεων, ως σύμβουλοι ηγεσίας, στελέχη διοίκησης και ως επικεφαλής επιχειρηματικών πρότζεκτ.

 

Εγγραφή

Για το πρόγραμμα που ανοίγει την 1η Φεβρουαρίου:

 • Έγκαιρη Εγγραφή: Μέχρι το τέλος του Οκτωβρίου
 • Κανονική Εγγραφή: Μέχρι το τέλος του Δεκεμβρίου
 • Εγγραφή την τελευταία στιγμή: Μέχρι κατά τη διάρκεια των πρώτων 4 εβδομάδων του εκπαιδευτικού προγράμματος.

 • Για το πρόγραμμα που ανοίγει την 1η Οκτωβρίου:
  Έγκαιρη Εγγραφή: Μέχρι το τέλος του Μαίου
 • Κανονική Εγγραφή:  Μέχρι το τέλος του Ιουλίου
 • Εγγραφή την τελευταία στιγμή: Μέχρι κατά τη διάρκεια των πρώτων 4 εβδομάδων του εκπαιδευτικού προγράμματος.


ΤΟ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ!

 κωδικός τίτλος 
εκπαιδευτικής 
ενότητας  
6μηνο  credits  σύνολο
ωρών 
ώρες 
στην τάξη - 
Αυτομελέτη/ 
βδομάδα 
 PSM7101 Προγεννητική Ψυχολογία
(από την Σύλληψη ως τον Τοκετό)
  1,2      15 320    3  -   7
 PSM7102  Η Εξέλιξη της Προγεννητικής Ψυχολογίας   1,2 15   320  3   -   7
PSM7103   Η Ανθρωπολογία της Γέννας:
Διαπολιτισμική Προσέγγιση
 1  5  120  2,5 -  5
PSM7104   Προγεννητική Σύνδεση &
Μεταγεννητικός Δεσμός
 1  5  120  2,5  - 5
PSM7105 
Μεθοδολογία της Έρευνας  1,2 10   240  2,5 -  5
PSM7S101  Η Προγεννητική Ψυχολογία
στο πλαίσιο της Salutogenesis &
της Θεωρίας της Πολυπλοκότητας
(επιλογή)

 1  5 120   2,5  - 5
PSM7S102  Ανατομία, Φυσιολογία &
Ενδοκρινολογία (επιλογή)
 1  5  120  2,5  - 5
PSM7S201
Εισαγωγή στην Επιγενετική 
(επιλογή)

 2  5  120  2,5  - 5
PSM7S202   Νευροφυσιολογία (επιλογή)  2  5  120  2,5  - 5
PSM7201
Προγεννητική Ψυχολογία
(Η Δυναμική της Γέννας, 
ο Θηλασμός και Μετά)

 3  10  160  3   -  7
PSM7202
Γονεϊκότητα & Αρχέγονα Προγράμματα
Προαγωγής Υγείας
 3  5  120  2,5  - 5
PSM7203  Προγεννητική Ψυχοθεραπεία:
Επαγγελματικές Δεξιότητες

 3  5  120  2,5  - 5
PSM7204
Προγεννητική Εμπειρία &
Ψυχοπαθολογία
 
 3  5 120   2,5  - 5
PSM7S301
Ακαδημαϊκή Γραφή (επιλογή)   3  5  120  2,5  - 5
PSM7PS302  Θέματα Ηγεσίας στον Χώρο της Υγείας 
(επιλογή)
 
 3  5  120  2,5  - 5
  ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ   30  380  
 

Κοινοτική Εργασία σε όλα τα εξάμηνα 4 ώρες την εβδομάδα: σύνολο 256 ώρες

Προσωπική Εργασία από την αρχή του προγράμματος 2 ώρες την εβδομάδα: σύνολο 140 ώρες 

 

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΑΣ

Για την εγγραφή στο μετα-πτυχιακό πρόγραμμα της Προγεννητικής Ψυχολογίας, όλοι οι υποψήφιοι πρέπει να είναι κάτοχοι βασικού πτυχίου τριτοβάθμιας εκπαίδευσης ή τουλάχιστον πτυχίου Bachelor με Τιμητική Διάκριση στον Επαγγελματικό Τομέα Υπηρεσιών  Υγείας όπως η Ιατρική και η Μαιευτική ή άλλες συναφείς επιστήμες όπως η Ψυχολογία, η Κοινωνιολογία, η Εκπαίδευση, η Ανθρωπολογία, κλπ. Το πτυχίο του Bachelor πρέπει να είναι αναγνωρισμένο στην Ευρωπαϊκή Ένωση (για τους υποψήφιους που προέρχονται από την Ευρωπαϊκή Ένωση) ή στη χώρα καταγωγής τους. Σπουδές επιπέδου Master και PhD Διδακτορικού σε συναφείς τομείς είναι επιθυμητές, αλλά όχι υποχρεωτικές για την εγγραφή.
(Σημείωση: Όσοι δεν διαθέτουν πρώτο πτυχίο, μπορούν να κάνουν την αίτησή τους αλλά στο τέλος των σπουδών τους θα έχουν μόνο την Επαγγελματική Πιστοποίηση Μεταπτυχιακών Σπουδών στην Προγεννητική Ψυχολογία)

Οι υποψήφιοι θα πρέπει να υποβάλλουν τα ακόλουθα έγγραφα στη διοίκηση της Post-graduate Course:

 1. Στείλτε την προ-εγγραφή σας ηλεκτρονικά. Ο σύνδεσμος είναι εδώ
 2. Έντυπο αίτησης ( την βρίσκετε εδώ)
 3. Βιογραφικό σημείωμα (συμπεριλαμβανομένων των παραπομπών των δημοσιευμένων εγγράφων του αιτούντος, βεβαιώσεις συμμετοχής σε συνέδρια και παρακολούθησης σχετικών επιστημονικών συνεδριακών εκδηλώσεων )
 4. Φωτοτυπία του πτυχίου Bachelor
 5. Φωτοτυπία του πτυχίου Master ή του PhD (αν ζητηθεί)
 6. Φωτοτυπία των βαθμών του κάθε εξαμήνου του προπτυχιακού πτυχίου ή του Master (εάν ζητηθεί)
 7. Δίπλωμα στην Αγγλική γλώσσα  (για τους αιτούντες με μητρική γλώσσα άλλη εκτός της Αγγλικής). Σε περίπτωση που δεν έχετε πτυχίο αλλά το επίπεδο Αγγλικής είναι υψηλό, θα γίνει συνέντευξη με στόχο την αξιολόγηση του επιπέδου Αγγλικής.
 8. Δίπλωμα ή πιστοποίηση στην επιστήμη των υπολογιστών  (με έμφαση στο Officeκαι τις εφαρμογές του Internet) Αν δεν έχετε πιστοποίηση αλλά γνωρίζετε, θα γίνει συνέντευξη με στόχο την αξιολόγηση των δεξιοτήτων σας
 9. Συστατική επιστολή από 2 άτομα
 10. Έντυπο  υπογεγραμμένο από τον αιτούντα με σύντομη περιγραφή εαυτού και επεξήγηση των λόγων για τους οποίους επιλέγει να υποβάλλει αίτηση για το μετα-πτυχιακό πρόγραμμα σπουδών.

Όλα τα έγγραφα, με εξαίρεση τα (1), (2) και (8) θα πρέπει να έχουν επικυρωθεί από την εθνική αρχή της χώρας καταγωγής του αιτούντος και να είναι μεταφρασμένα στην αγγλική γλώσσα. 

Όλα τα έγγραφα θα πρέπει να αποσταλούν στο τμήμα διαχείρισης του προγράμματος τόσο ηλεκτρονικά όσο και με το ταχυδρομείο. Η σάρωση των εγγράφων και η παραλαβή μέσω email μόνο δεν επιτρέπεται, αλλά μπορεί να επιτραπεί σε περιορισμένες ιδιαίτερες περιπτώσεις.


ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ

Μετά την υποβολή της αίτησης, η εκπαιδευτική επιτροπή του μετα-πτυχιακού προγράμματος θα πραγματοποιήσει συνάντηση, προκειμένου να ελέγξει τα έγγραφα του αιτούντος. Θα προγραμματιστεί μια σύντομη συνέντευξη με τον αιτούντα, μέσω βιντεοκλήσης σύνδεσης skype ή πρόσωπο με πρόσωπο σε ένα από τα συνεργαζόμενα κέντρα ή LearningHub.

Τα κριτήρια επιλογής περιλαμβάνουν τα ακόλουθα:

Συνάφεια του πτυχίου του Bachelorή του Master ή του τυχόν PhDΔιδακτορικού, με το μετα-πτυχιακό πρόγραμμα

 1. Βαθμολογία σε σχετικές ενότητες του πρώτου επιπέδου προγράμματος ειδικά στη ψυχολογία και τις επιστήμες ζωής
 2. Βαθμολογία στα σχετικά μαθήματα του μεταπτυχιακού προγράμματος (εάν ζητηθεί)
 3. Επιστημονική εργασία που εκτελείται από τον αιτούντα (αριθμός δημοσιευμένων εργασιών σε επιστημονικά περιοδικά αναγνωρισμένου κύρους, αριθμός προφορικών ή αναρτημένων ανακοινώσεων, ο αριθμός των συνεδρίων στα οποία συμμετείχε, κλπ)
 4. Καλή χρήση ηλεκτρονικών υπολογιστών και διαδικτύου

Το μετα-πτυχιακό μάθημα δέχεται ένα μέγιστο περιορισμένο αριθμό φοιτητών ανά έτος. Κάθε ένα από τα ανωτέρω πεδία παρέχει στον αιτούντα έναν βαθμό. Ο τελικός κατάλογος των αποδεκτών αιτούντων για τη συμμετοχή τους στο μετα-πτυχιακό πρόγραμμα προκύπτει από το άθροισμα των βαθμών κάθε τομέα. Οι υποψήφιοι με ένα σύνολο μικρότερο των 500 δεν γίνονται δεκτοί στο πρόγραμμα, αλλά μπορούν να αυξήσουν τα προσόντα τους και να αιτηθούν εκ νέου στο επόμενο ή στα επόμενα έτη. Παρακαλούμε, ανατρέξτε στο παράρτημα  για πληροφορίες σχετικά με τα κριτήρια επιλογής ή ζητήστε να σας σταλεί.

Όλοι οι αποδεκτοί στο πρόγραμμα σπουδαστές θα κληθούν να υποβάλουν φωτοαντίγραφα των πιστοποιητικών συμμετοχής για κάθε ένα από τα συνέδρια που αναφέρονται στο βιογραφικό τους. Οι υποψήφιοι οι οποίοι αναφέρουν ότι έχουν γράψει βιβλία, θα κληθούν να υποβάλουν φωτοαντίγραφα των εξωφύλλων των βιβλίων και τον πίνακα  περιεχομένων (κατά περίπτωση).

Οι υποψήφιοι, οι οποίοι αποκτούν την ίδια συνολική βαθμολογία (περίπτωση ισοβαθμίας), θα γίνονται ΟΛΟΙ δεκτοί στο πρόγραμμα.

Αξιολόγηση Βαθμολογίας

 1. Βαθμολογία του Bachelor (50)

Η απόκτηση ενός πτυχίου Bachelor αποφέρει 50 βαθμούς.

Οι επιπλέον βαθμοί αποκτούνται ως εξής:

1) για τη περίπτωση του bachelor το επί τοις εκατό  % ποσοστό  της βαθμολογίας του πτυχίου, ο βαθμός τους πολλαπλασιάζεται επί 10 (πχ ένας βαθμός Bachelor 56% μετατρέπεται σε 560 βαθμούς)
2) για τις περιπτώσεις των χωρών που παρέχουν Bachelors με βάση το δεκαδικό σύστημα, ο βαθμός τους πολλαπλασιάζεται επί 100 (πχ ένα πτυχίο Bachelor του 5,6 μετατρέπεται σε 560 βαθμούς)

2. Βαθμολογία του Master (100)

 3. Βαθμολογία του PhD (200)

 Η απόκτηση ενός πτυχίου Master ή Διδακτορικού αποκτά τους βαθμούς που αναφέρουν, ανεξάρτητα από τη βαθμολόγηση του Master, του MSc ή του Διδακτορικού.

 1. Δίπλωμα πιστοποίησης στους υπολογιστές (20)

 Η απόκτηση ενός αναγνωρισμένου διπλώματος υπολογιστών κερδίζει τους βαθμούς που αναφέρονται εδώ, ανεξάρτητα από το βαθμό του

Επιστημονικές Δημοσιεύσεις (20)

Οι κατηγορίες σε αυτόν τον τομέα υπολογίζονται ως εξής:

1) για 1-4 δημοσιεύσεις σε επιστημονικά περιοδικά με εθνική/ διεθνή αναγνωρισιμότητα και συντελεστή απήχησης, συνολικός βαθμός 40.

2) Για περισσότερες από 4 δημοσιεύσεις, συνολικός βαθμός 70.

3) Για 1-4 δημοσιεύσεις σε επιστημονικά περιοδικά αναγνωρισμένου κύρους, χωρίς συντελεστή απήχησης, συνολικός βαθμός 20.

4) Για περισσότερες από 4 δημοσιεύσεις σε αυτήν τη κατηγορία, ο συνολικό βαθμός είναι 40

5) Άρθρα που δημοσιεύτηκαν σε μη-επιστημονικά περιοδικά, ιστοσελίδες κλπ,  ο συνολικός βαθμός είναι 10, ανεξάρτητα από τον αριθμό τους

6) Συγγραφή ενός επιστημονικού βιβλίου για χρήση από επαγγελματίες (ακαδημαϊκή χρήση):

α) ως κύριος συγγραφέας ή συν-συγγραφέας  κερδίζει 80 βαθμούς

β) ως συγγραφέας ενός κεφάλαιου ή περισσοτέρων κερδίζει 50 βαθμούς

7) Συγγραφή ενός βιβλίου για το κοινό:

a) ως κύριος συγγραφέας, συν-συγγραφέας ή για τη συμβολή σε ένα ή περισσότερα κεφάλαια επιστημονικού πλαισίου αποκτά 20 βαθμούς,

β) συγγραφή οποιοδήποτε άλλου είδους βιβλίου ως κύριος συγγραφέας, συν-συγγραφέας ή συμμετέχων, αποκτά 10 βαθμούς

8) Σε περίπτωση συγγραφής περισσοτέρων του ενός βιβλίου από όλες τις πιο πάνω κατηγορίες,  πχ ο αιτών έχει γράψει ένα επιστημονικό βιβλίο για ακαδημαϊκή χρήση ως κύριος συγγραφέας, αλλά και ένα βιβλίο π.χ. της ποίησης, συνολικός βαθμός 90 (80+10)

Συνέδρια και συμμετοχή σε συναφείς επιστημονικές εκδηλώσεις

 Οι βαθμοί αυτής της κατηγορίας υπολογίζονται ως εξής:

1) τα πιστοποιητικά των παγκοσμίων συνεδρίων κερδίζουν 5 βαθμούς το κάθε ένα,

2) τα εθνικά και τοπικά συνέδρια κερδίζουν 2 βαθμούς για κάθε πιστοποιητικό/βεβαίωση παρακολούθησης. Και οι δύο κατηγορίες εκτιμώνται στο μέγιστο αριθμό των 10 συνεδρίων σε κάθε κατηγορία. Για περισσότερες από 10, δεν αποκτάται υψηλότερη βαθμολογία.

ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ & ΚΑΝΕ ΤΗ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΟΥ ΤΩΡΑ! 
Γίνε Ένας από τους ΠΡΩΤΟΠΟΡΟΥΣ της ΕΞΕΛΙΞΗΣ!!