Η Ομάδα μας

 
Όλγα Γκουνή, Υπεύθυνη Εκπαίδευσης

info@cosmoanelixis.gr

Αναζητώντας συνεχώς τις αιτίες πίσω από τα πράγματα και το καλύτερο στο τώρα, όσο θυμάμαι τον εαυτό μου είμαι παρέα μ' ένα βιβλίο, ή μέσα σε μια τάξη άλλοτε να διδάσκω και πάντα να μαθαίνω. Είχα την τύχη να έχω πολύ καλούς δάσκαλους και να διδαχθώ από εξαιρετικές διάνοιες που από πολύ νεαρή ηλικία μου ενέπνευσαν την αγάπη μου για τον Πλάτωνα και τον Αριστοτέλη. Αργότερα, με κέρδισαν οι σύγχρονες επιστήμες και ιδιαίτερα η Αστροφυσική και η Σύγχρονη Φυσική. Κι αν και σπούδασα Νομικά, το ενδιαφέρον μου τελικά το κέρδισε η Προγεννητική Ψυχολογία και ιδιαίτερα η Προγεννητική Ψυχολογία της Ολότητας του Εαυτού (Whole-Self Prenatal Psychology) την οποία και διδάχθηκα από τους ίδιους τους εμπνευστές της και Πρωτοπόρους της Προγεννητικής Ψυχολογίας τον Jon RG & Troya GN Turner. 

Από τότε, εισήγαγα την Προγεννητική Ψυχολογία στην Ελλάδα, ταξίδεψα και δίδαξα σε πάρα πολλές περιοχές του κόσμου, είχα την χαρά να γνωρίσω κι άλλους σημαντικούς πρωτοπόρους στον χώρο της Προγεννητικής και να μάθω από αυτούς, κι ακόμα συνεχίζω. Για πρώτη φορά σε Πανεπιστημιακό επίπεδο στην Ελλάδα, δίδαξα Προγεννητική Ψυχολογία στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο, Φιλοσοφική Σχολή, Τμήμα Πειραματικής Παιδαγωγικής το 2004-2006 και τα τελευταία 3 χρόνια τρέχει στο ΕΚΠΑ το σύντομο πρόγραμμα Προγεννητικής Ψυχολογίας που έγραψα για την διαδικτυακή τους πλατφόρμα. 

Όσο περισσότερο μελετώ, τόσο περισσότερο αντιλαμβάνομαι την αξία της γνώσης αυτής για την ευημερία και υγεία του ανθρώπου, για την ειρήνη και τον πολιτισμό στον κόσμο μας. Τα 20 χρόνια εμπειρίας που συνέλεξα, ερεύνησα, έγραψα, δίδαξα, έμαθα ... είναι μόνο η αρχή για όσα καλούμαστε να κάνουμε όλοι μας. Η παρούσα πρωτοβουλία της cosmoanelixis είναι το επόμενο βήμα στην κατεύθυνση του να κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε για το καλό όλων μας.

Προορισμός: Η Εξέλιξη! 

 

Κωνσταντίνος Χατζηφραντζέσκος, Διοικητικός Υπεύθυνος-Διαχείριση

administration@cosmoanelixis.gr

O Κωνσταντίνος είναι ο άνθρωπος που φροντίζει όλο αυτό το εποικοδόμημα να μπορεί να λειτουργεί εύρυθμα και σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία. Είναι ο άνθρωπος που φροντίζει για τις άδειες, την τράπεζα, το κράτος κλπ. Όπως ένα κτίριο χρειάζεται γερά θεμέλια για να κρατήσει το βάρος των ορόφων που το αποτελούν, έτσι κι ένας Εκπαιδευτικός Οργανισμός online χρειάζεται να στηθεί σε γερές βάσεις και καθημερινά να φροντίζεται έτσι ώστε να διασφαλίζεται η καλή του λειτουργικότητα. 

 


Αναστασία Πεχλιβανίδου, B.Sc., Pg. Dip.
education@cosmoanelixis.gr

 

H Νατάσα είναι το νέο μέλος της cosmoanelixis και ξεκίνησε το ταξίδι της μαζί μας στις αρχές του 2019. Οι αρχικές της σπουδές στα Παιδαγωγικά έγιναν η αιτία να θελήσει να διερευνήσει τον κόσμο της ψυχολογίας και να αποκτήσει το 2ο πτυχίο της από το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο το 2009. Στην συνέχεια εξειδικεύτηκε στην Προσωποκεντρική Προσέγγιση και ολοκλήρωσε το 2010 τις μεταπτυχιακές της σπουδές από το Strathclyde University, Glasgow. Η εμπειρία της με γονείς και παιδιά άλλοτε σαν ομιλήτρια, άλλοτε σαν παιδαγωγός ή ψυχολόγος ή σαν εκπαιδεύτρια την φέρνει να αναζητά όλο και περισσότερες απαντήσεις και να διευρύνει την παλέττα των θεραπευτικών της εργαλείων μέσα από την Παιγνιοθεραπεία. Γνωρίζοντας την Προγεννητική Ψυχολογία και εκτιμώντας την αξία της, σήμερα είναι ένα πολύτιμο μέλος της ομάδας μας!