PB5035 C4U Ανάλυση του Ερωτηματολογίου

Το C4U είναι ένα δομημένο ερωτηματολόγιο-συνέντευξη που επιτρέπει στον επαγγελματία υγείας να αντιληφθεί την πρωτογενή εμπειρία του παιδιού ή του ενήλικα που έχει να φροντίσει και να αξιοποιήσει τα ευρήματα έτσι ώστε να σχεδιάσει την καλύτερη στρατηγική υποστήριξης υγείας του και την επιστροφή του ανθρώπου στην φυσική κατάσταση αρμονίας και ισορροπίας του. Ταχύ, αποτελεσματικό, απλό, ιδανικό για όλους όσους εργάζονται τόσο στον χώρο υγείας όσο και στον χώρο της παιδείας/ εκπαίδευσης.


Με Μια Ματιά...

Πώς μπορώ να γνωρίζω την πρωτογενή εμπειρία του παιδιού που έρχεται σε μένα ως ασθενής, αν εργάζομαι στον τομέα της υγείας, η έρχεται ως μαθητής στην τάξη μου,  αν είμαι εκπαιδευτικός;

Πώς μπορώ να ενημερωθώ άμεσα και χωρίς να βασίζομαι αναγκαστικά στις πληροφορίες που μου δίνει το παιδί, το οποίο είτε δεν μπορεί να τις επικοινωνήσει λόγω ηλικίας η λόγω συνθηκών;

Πώς μπορώ να αξιοποιήσω όλες αυτές τις πληροφορίες, που αφορούν στην πρωτογενή εμπειρία του παιδιού, ώστε να δημιουργήσω διαδικασίες, η παιδαγωγικά προγράμματα που θα συμβάλλουν στην επούλωση οποιουδήποτε προ-περιγεννητικού του τραύματος και τελικά στην ευημερία του;

Και σαν ερευνητής, μπορώ να χρησιμοποιήσω το συγκεκριμένο εργαλείο για περαιτέρω έρευνα;

Τι είναι το πιο συγκλονιστικό σε αυτό το πρόγραμμα;

Θα εκπλαγείτε ευχάριστα όταν αντιληφτείτε πόσο εύκολο είναι να μελετήσετε αποτελεσματικά το υλικό της πρωτογενούς εμπειρίας του παιδιού και πως όλο αυτό το υλικό μπορείτε να το λάβετε υπόψη σας στο σχεδιασμό της θεραπευτικής σας διαδικασίας.

Θα σας ενθουσιάσει!

Επιθυμητό Επίπεδο Γνώσεων

Δεν υπάρχουν προαπαιτούμενες γνώσεις για αυτό το πρόγραμμα. Ωστόσο το αναμενόμενο επίπεδο για την επιτυχή έκβαση του προγράμματος είναι αυτό του προπτυχιακού φοιτητή, του επαγγελματία η του ειδικού που κατέχει κριτική σκέψη.


Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα

Στη διάρκεια των εβδομάδων της μελέτης μας θα διερευνήσουμε:

  1. Τι είναι η πρωτογενής εμπειρία;
  2. Γιατί είναι πρωταρχικής αξίας και σημασίας για την υγεία των ατόμων, τις σχέσεις, τον τρόπο που βιώνουμε την καθημερινότητά μας;
  3. Τι είναι το ερωτηματολόγιο C4U; Πού και πώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ποιος είναι ο τελικός του σκοπός;
  4. Ποια είναι τα σημεία που πρέπει να εστιάσουμε όταν εργαζόμαστε με το ερωτηματολόγιο;
  5. Μεθοδολογία
  6. Ρωτώντας και παίρνοντας απαντήσεις. Οι απαραίτητες δεξιότητες του επαγγελματία που χρησιμοποιεί το C4U.
  7. Αποκωδικοποιώντας τις απαντήσεις.
  8. Και τώρα; Πώς μπορώ να χρησιμοποιήσω τα αποτελέσματα υποστηρικτικά;
  9. Μελέτη περιστατικών σε σχέση με την υγεία, την εκπαίδευση, την οικογενειακή συμβουλευτική, την επιστημονική έρευνα. 
Προτεινόμενη Μελέτη

Υπάρχουν βιντεοσκοπημένες διαλέξεις ( 60-75 λεπτά) κάθε εβδομάδα.

Οι διαλέξεις ακολουθούνται από quiz κατανόησης ώστε να ενισχυθεί η διαδικασία αφομοίωσης του εκπαιδευτικού υλικού.

Επιπλέον, δίδεται υλικό περιπτωσιολογικής μελέτης και τελική εργασία καθώς ολοκληρώνεται η κάθε ενότητα.

Αν και οι διαλέξεις-μαθήματα είναι έτσι σχεδιασμένες, ώστε από μόνες τους να είναι επαρκείς για το διδασκόμενο αντικείμενο, ωστόσο στους σπουδαστές που επιθυμούν να διευρύνουν τις γνώσεις τους παρέχεται εκτεταμένη βιβλιογραφία.

Οι σπουδαστές θα πρέπει να μελετούν τα απαιτούμενα κεφάλαια είτε πριν η αμέσως μετά την κάθε ενότητα-διδασκαλίας, αλλά σίγουρα πριν το επόμενο μάθημα.

Η προτεινόμενη,  συμπληρωματική βιβλιογραφία στα πλαίσια της αυτομελέτης  μπορεί να γίνει σε οποιοδήποτε χρόνο επιθυμεί ο σπουδαστής.

Στον σπουδαστή συστήνεται να διατηρεί ένα είδος προσωπικού ημερολογίου με τις σκέψεις, τις παρατηρήσεις του και τις εμπειρίες του καθ’ όλη τη διάρκεια του εκπαιδευτικού προγράμματος. Καθώς αναρωτιέται «πώς αυτή η γνώση μπορεί να βοηθήσει στην εξέλιξή μου; Πώς μπορώ να την χρησιμοποιήσω ώστε να συμβάλλω στην εξέλιξη των άλλων;», το C4U γίνεται και ένα εργαλείο προσωπικής ανάπτυξης και αυτογνωσίας συμβάλλοντας, έτσι, στο καλό της κοινότητας.


Συχνές Ερωτήσεις

Θα μπορέσω να εφαρμόσω την καινούργια γνώση άμεσα;

Ναι, ευθύς εξαρχής!  Κάθε μάθημα περιέχει δραστηριότητες  που ενθαρρύνουν την κριτική σκέψη και την φιλοσοφική εμβάθυνση αλλά και ανάθεση εργασιών, ώστε να κατανοήσετε και να βιώσετε τις νέες γνώσεις στην προσωπική όσο και την επαγγελματική σας ζωή. Θα μάθετε τεχνικές και πρακτικές που θα  ανοίξουν  νέους ορίζοντες στη ζωή σας. Και το πιο σπουδαίο... η κατανόηση σας θα διευρυνθεί και η δημιουργικότητα σας, όταν συλλαμβάνετε, σχεδιάζετε, εφαρμόζετε η ερευνάτε κάποια θεραπευτική η παιδαγωγική διαδικασία, στην κυριολεξία θα απογειωθεί! Μια ιδιαίτερα ενδυναμωτική εμπειρία για όσους την δέχονται!

Τι θα χρειαστώ για το μάθημα;

Το μόνο που χρειάζεστε είναι σύνδεση στο διαδίκτυο και χρόνο ώστε να μελετήσετε το συναρπαστικό εκπαιδευτικό υλικό διαδικτυακά και να συλλογιστείτε επ’ αυτού.

Όλα τα άλλα...... τα έχετε!

Με το τέλος του μαθήματος θα πάρω πιστοποίηση;

Βεβαίως! Με την επιτυχή ολοκλήρωση του εκπαιδευτικού προγράμματος θα σας δοθεί "Βεβαίωση Επαγγελματικής Εκπαίδευσης" . Και αν αριστεύσετε (85% και πάνω σε όλες τις εργασίες σας, θα αναγράφεται « Με Διάκριση».

Αξιοποιήστε την ευκαιρία που σας δίδεται, στο έπακρο, ΣΗΜΕΡΑ!! 

Εν Συντομία

Διάρκεια προγράμματος:
9 εβδομάδες 

2-3 ώρες μελέτη την εβδομάδα

Με τον δικό σας ρυθμό!

1 πιστωτική μονάδα ECTS Διάρκεια

23/5/2015 - 31/12/2020

Υπεύθυνοι Μαθήματος

Gouni Olga

Όροι Χρήσης

Εγγραφή στο Μάθημα

Για να δηλώσετε το μάθημα θα πρέπει να είστε εγγεγαμμένος στο αντίχτοιχο πρόγραμμα σπουδών. Παρακαλώ συμπληρώστε τη φόρμα εγγραφής

Copyright 2024 by Cosmoanelixis